TR EN
home_page
YAZILIM TASARIMI
Uluslararası standartlarda, farklı programlama dillerinde, platformdan bağımsız, özgün ve çevik yazılımlar geliştiriyoruz. Yazılımlarımız projelendirme aşamasından kabule kadar agile metodolojisine göre gerçeklenip, bağımsız test birimleri tarafından test ediliyor. Endüstri, otomotiv, ticari birçok alanda kendi tasarladığımız donanımlar üzerinde gömülü işletim sistemleri çalıştırıyoruz. 32/64-bit CPU’larda (single/multi core) başta Linux olmak üzere, birçok farklı işletim sistemi kullanıyoruz. 8/16/32 bit düşük güç mikro denetleyicilerde ise FreeRTOS, ConTiki ve MQX gibi işletim sistemlerinde çalışıyoruz. Özgün donanımlarımızdaki mevcut bütün entegrelerin kompleks sürücü yazılımlarını gerçekliyoruz, donanıma özgü BSP’ler hazırlıyoruz. Kablolu ve kablosuz haberleşme cihazlarımızda kendi geliştirdiğimiz uluslararası standartlarda protokolleri destekleyen özgün Network Stack’imiz mevcut. Bu yazılım kütüphanesi (Network Stack) ile yaptığımız birtakım uygulamalar:
▲ Katman 2/Katman 3 protokollerin çalıştığı haberleşme cihazları
▲ TCP/IP tabanlı Sunucu/İstemci uygulamaları
▲ SIP tabanlı Softphone uygulamaları vb.
▲ MMI/GUI geliştirme

▲ Gömülü cihazlar üzerine interaktif arayüzler geliştiriyoruz.
▲ İstatistiksel verileri işleyip, görselleştiren masaüstü uygulamalar geliştiriyoruz.
▲ Web tabanlı sunucu ve yönetim arayüzleri geliştiriyoruz.

Web arayüzü için PHP tabanlı bir grafik kullanıcı arabirimi (GUI) geliştiriyoruz. Burada web teknolojilerinden HTML5, CSS, SCSS, RestFul web servisleri ve web soket kullanıyoruz. Ağ yönetim yazılımında mikro servis mimarisi kullanılmakta olup genelde Spring Boot ve Java (8+) ile servisler yazıyoruz. Her bir servis Docker konteynerlerinde çalışmaktadır. Zaman serileri veritabanı ve elastik yığını gibi özel çözümler de kullanmaktayız. Ön yüzde kodlama Angular/TypeScript ile yapılmakta olup HTML5, CSS, SCSS, web socket gibi web teknolojilerini içermektedir.

Bunların dışında e2e testlerde Selenium/Cucumber/Test Ng/Protractor ve e2e testler için ise python 3.6+ ile kendi geliştirdiğimiz frameworkü kullanıyoruz.