BAĞLANTILI VE OTONOM SÜRÜŞTE ANDASİS İMZASI

Elektrifikasyon, mobilite gibi uygulamaların araç üretiminde belirleyici bir noktaya gelmeye başladığı günümüzde, bağlantılı ve otonom sürüş teknolojilerine olan gereksinim giderek artıyor. Andasis, yerli olarak geliştirdiği haberleşme teknolojileriyle ülkemizde bu alandaki ihtiyaçlara uluslararası standartlarda çözüm sunuyor.

Son dönemde başta lojistik operasyonlar olmak üzere çok farklı kullanım alanları için yeni nesil araçlar tasarlanıp üretiliyor. Bu araçların parçası oldukları operasyonlarda en verimli şekilde kullanılabilmesi, sürücüleriyle, operasyon merkezleriyle, diğer araç ve cihazlarla haberleşmeleriyle mümkün olabiliyor. Andasis Telemetri Sistemi, haberleşmeyi uçtan uca yöneterek süreçlerin her noktada kontrol edilebilmesini sağlıyor.

ANDASİS TELEMETRİ SİSTEMİ NELER SUNUYOR?

Andasis Telemetri Sistemi’nin omurgasını, yazılım, sistem ve donanım tasarımı tamamen Andasis tarafından geliştirilen Telemetri Modülü oluşturuyor.

Telemetri Modülü, dâhili veya harici sensörlerden alınan verilerin anlık ve güvenli olarak merkezi sistemlere iletilmesini sağlıyor. Cihaz, verileri kendi sensörlerinden topladığı gibi araca ait olan sensörlerle de iletişim halinde olup araç tarafından toplanan verileri de iletiyor.

 

Telemetri Modülü’nün diğer özellikleri şu şekilde sıralanıyor:

  • Hata takibi ve raporlama amacıyla cihazın motor kontrol ünitesi ve diğer elektronik modül verileri izlenebiliyor.
  • Cihaz müşteri isterlerine göre farklı konfigürasyonlarda ve opsiyonel donanımlarda çalışabiliyor: Telemetri Modülü, mobil olarak 2G/3G/LTE/4G ve 5G uyumlu olarak çalışıyor. Bu da anlık iletim yapabilecek kadar hızlı veri iletimi sağlıyor. Bu anlık yayınlar sayesinde müşteri, sahadaki aracına anında gerekli müdahaleleri ve iyileştirmeleri yapılabilir hale geliyor. LTE yayın ile sadece Broadcast yapabiliyorken, NR Yayın ile Broadcast, Groupcast ve Unicast iletişim kuruluyor. Bu ise müşterinin yayın alanını ve iletişim kabiliyetini artırıyor.
  • Cihazda, Linux Operating System kullanılıyor; böylelikle müşteri tarafına kolay bir kullanım sunuluyor.
  • Network altyapısı olarak VLAN, QoS ve Load Balancing kullanılıyor.

about author

Fuat Kayapınar

fuat.kayapinar@andasis.com

Andasis Elektronik Genel Mdr. Yrd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *